Butik Bir Üreticiden...

Bodrum gezimizde uğradığımız üç şarap üreticisinden birisi de Garova.

Garova, VinBodrum'dan sonraki en küçük üretici. Yıllık kapasitesi ancak 9 bin şişe kadar ve tamamına yakınını bağa ziyaret edenler alıyor. Gezdiğimiz üreticiler içerisinde en mütevazi, kendinizi en iyi hissedeceğiniz, ve yine kendinizi gerçekten bir bağ ve şarap üreticisinde hissedeceğiniz özel yerlerden birisi.

Garova'nın sahibi Mehmet Vuran, yıllar önce geçirdiği bir kaza nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olan ama hayallerinden vazgeçmemiş, mücadeleci ve müthiş araştırmacı, bilgili bir insan. Kendi bağlarının ortasındaki evinde şaraphane ve mahzeni var. Bazı üzümleri dışarıdan alıyor. Şaraplarını doğal maya ile yapıyor (Wild fermented) şu anda fıçılı şarabı yok deneysel olanlar dışında. İçtiğiniz tüm şarapları tertemiz, hatasız, meyvemsiliği ve üzüm karakteri ön planda olan şaraplar. Fiyatlamaları ise son derece makul yapılıyor.

Bağa karşı geniş terasındaki masalarda tadım yapılıyor, Mehmet bey bizzat tüm misafirleriyle ilgilenip tattırdığı şaraplar hakkında bilgi veriyor, soruları cevaplıyor. Sizi bir seçime de zorlamıyor, ne isterseniz onu tadabiliyorsunuz. Bu tadımlar için de bir ücret almıyor.

Biz sevgili Mehmetcan Temel ile orada buluştuk ve birlikte tadım yaptık. Tadım sonrası da şaraplarından ayrıca aldık.

İki yıldır inşaatı süren 3 odalı minik bir konaklama ve mini restoran hazırlığı da sürüyor. Bir de İtalyan pizza fırını yapılıyor. Bu sene bağbozumu öncesine yetişecek gibi görünüyor. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum aslında, o ortamda en azından bir gece geçirmek, pizza ile şarap yudumlamak için.

Eğer Bodrum'a gittiğinizde tek üreticiyi ziyaret edecek zamanınız varsa kesinlikle bu Garova olmalı.

Şarap 102