Bakucha

Arcadia bağları ve Bakucha’dan selamlar..

Harika bir tesiste konakladık, nefis yemekler yedik, müthiş şaraplar içtik ve çok iyi hizmet aldık..

Beyazlardan başlayayım;

Arcadia Mono Pinot Gris 2018: İtalyanlar Pinot Grigio diyor...Italyan PG’larına göre daha aromatik ve meyvemsi karaktere sahip, asit düzeyi makul, orta üstü bitişli güzel bir şarap.

Arcadia Mono Narince 2018: Anadolu’nun bu narin, ince kabuklu, hızlı fermente olan nazlı gelini Trakya’ya güzel uyum sağlamış yukarıda bahsettiğim PG’e göre hem daha tipik hem de daha dengeli.

Arcadia Mono Sav. Blanc 2018: kısıtlı filtrasyon uygulanmış, hafif buğulu bakışlı 😁 ama açık sarı renkte. Burunda ve damakta yeşil elma veriyor, canlı, diri, asiditesi yüksek. Süzme yoğurtlu mücver ile nefis gitti.

Kırmızılar ile devam ediyorum..

Arcadia Mono Cabernet Sauvignon 2018: Kadife dokulu, tatlı baharat ve meşe notalarını çok başarılı bir şekilde veren bir CS örneği.

Fransız meşe fıçıda 8 ay beklemiş, bana sorsanız “belli en az 12 ay kalmış” derdim, bu yüzden yeni fıçı mı kullanıldı diye sordum, Arcadia’da yeni fıçı pek kullanılmadığı bilgisini aldım. Ancak meşe çok baskın ve şarabın önüne geçmiş gibi algılamayın, son derece dengeli ve uyumlu.

Arcadia İlktepe 2017: Vişne, Kiraz, Vanilya’nın Çikolata ile harmonik dansı. Yanlış hatırlamıyorsam CS/Merlot kupajı. Yoğun, yuvarlak tanenli rahat içimli. Ben margarita pizza ile devirdim ama mangalda kırmızı etler ile nefis giderdi!!

Arcadia Odrysia Kırmızı Blend 2016: Cabernet Sauvignon, C. Franc ve Merlot üzümlerinden yapılmış, 12 ay Fransız meşe fıçılarında dinlendirilmiş. Vişne ve Karadut bukleleri hakim. Yukarıda bahsettiğim İlktepe’ye aroma olarak benzer yoğunlukta ama ona göre hem denge, hem kompleksite, hem de bitiş anlamında daha önde...

Off ne içmişiz ya... yaz yaz bitmiyo...🙈

Arcadia A Blend 2016: Cabernet Sauvignon ve Merlot kupajı 20 ay Fransız meşe görmüş. Kısıtlı filtre edilmiş, dolayısı ile tortusu var, varsa karaflanmalı ya da şişede/bardakta havalandırılmalı. Koyu hem de oldukça koyu bordo renkte, kiraz, vişne, karanfil aromaları veriyor. Güçlü gövdeli, sağlam yapılı, sıkı dokulu. Damakta da uzun, tanenler henüz biraz köşeli gelebilir. İçmeden önce bir belki iki saat havalanması daha da mükemmel sonuçlar verecektir. Kuzu tandır ile nasıl gitti biliyor musunuz? Söylemiycem! Gidin yerinde tadın!!! 😘 Gidemiyorsanız da alın, yatırın 2-3 sene sonra bayram yapın!!

Arcadia İlktepe Roze 2019: Merlot ve Sangiovese kupajı... evet Istranca eteklerinde İtalyan& Fransız dansı..Somon renginde ve narinciye aromalarına sahip. Aromatik ve asidik, canlı bir roze kupajı.. tek başına da, hafif atıştırmalık ve mezelerle de iyi uyum sağlayabilecek bir şarap.

Malbec