Karma Shiraz Boğazkere
Doluca Karma Shiraz Boğazkere 201775-25 Shiraz/Boğazkere kupajı. Yurtdışında 2 farklı yarışmadan ödüllü nefis bir şarap.

Karma serisinde son yılllarda hep bu kupaj favorim oldu... bence Denizli’de yetişen Shiraz’ın meyvemsi canlı yapısı ile Güney Doğu Anadolu’dan gelen Boğazkere’nin tanenli topraksı yapısı son derece harmonik bir şekilde bu şarapta hayat bulmuş...

12 ay Fransız ve Amerikan meşe fıçı görmüş , dinlenmiş (bence 2 sene de şişede dinlense harika olacak) ve 14 derece alkollü.

Shiraz/Boğazkere kupajı renkte de kendini belli ediyor. Koyu yakut renginde; Shiraz’ın koyu bazen lacivert rengi ile Boğazkere’nin daha açık yakut rengi dengelenmiş, saydam ve parlak enerjik bir ışıldaması var. Kırmızı ve siyah meyvelere, tütün ve deri eşlik ediyor, hafiften baharat nüansları damağı tamamlıyor. Aromaları güçlü, kompleksite orta üstü, asit tanen dengesi yerinde, bitişi uzun, çok başarılı bir rekolte!

Resimde kendi yapıştırdığım etiketin üzerimde 2021-II yazılmış olduğunu göreceksiniz. Bu benim kodlamam; o şişeyi 2021 senesi içinde Eylül’den sonra açmayı planlıyorum. Ancak tahminimce bu şarap 2022/2024 arası zirvede olacaktır.. e naapcaz bi koli daha söyliycez elimiz mahkum, mukadderat! 🙈
Vindemia