Suvla

Agiorgitiko bizim evde okunuşu: “Ayı yiyor Yiğido” veya “Ayol Yitik O”....hatta “Ayı’ya Yorgi gidiyor” bile olabilir 3. Kadehten sonra.. neyse efenim, edebi ve dilsel kifayetsizliklerimi bir kenara bırakıyor veeee olaya kafadan dalıyorum:

Şimdi bi kere organik! Sonra 2018 Rekolte, %13 alkol, açık kırmızı veya kiremit renkli. Aroma’ya gelirsek; Çilek, incir ve nane burunu mest ederken, damakta hafiften kırmızı meyveler daha da kararlı şekilde devreye giriyor..

Kompleksite iyi seviyede, denge kanımca (meşe görmemiş) gayet güzel, bitiş orta üstü.

Ben Papaskarası’na biraz benzettim..ilk defa bu üzümden yapılmış bir şarap içiyorum (bunun Memnon Aga’ya gıcık olmamla bi alakası yok ama)...ve Margarita Pizza ile eşleştirdim, harika eşlik etti.. ne önüne geçti ne de geride kaldı, taktı koluna Margarita’yı, beraber gezindiler damağımda..

Suvla çok takdir ettiğim ve bir dönem tabiri caizse müptelası olduğum bir üretici. Bu değişik üzümü bizimle buluşturduğu için de -ayrıca- emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

Arayışta iseniz, maceraya açıksanız, değişiklikten korkmuyorsanız, zarif gövdeli şarap seviyorsanız bunu denemeden geçmeyin derim..

USCA