Urla Bağ

Urla Bağ Rotası’nda 2. Günümüz. Öğlen Çakır Şarapçılık’a gittik. Tadım Menüsü aldık ama tadım menüsü almadan bir şişe 2020 Bornova Misket’i açtık. Müthiş güzel ve aromatik bulduk. Damak tazeleyici harika bir örnek!

Tadım Menüsü’nde Chardonnay ile başladık, tipisitesi yerinde son derece başarılı idi. Burun biraz geride (belkide harika aromatk misket’ten sonra bize öyle geldi) ama damak tam yerinde idi.

Sonra Cabernet Sauvignon’dan yapılmış Roze’ye geçtik. Allahım o nası renk?! Orange Wine sanki. Enteresan ama gayet başarılı bir örnek idi.

3. Şarabımız 2018 CS sadece %25’i meşe görmüş bu şarap da bize enteresan geldi. Rengi koyu kiremite kaçan ama bir CS için nispeten zarif ve açık renk ancak son derece dengeli ve samimi rahat içimli bir örnek olarak notumuzu aldık. Özellikle Haluk Bilen bayıldı!

4.Şarabımız ise Syrah/ CS kupajı idi… bir önceki şarabımıza göre daha gövdeli, daha koyu renkte biraz daha gövdeli ve daha genç bir şarap.. bu da oldukça beğenildi!

Son şarabımız monosepaj Syrah ise benim gibi kaslı ve gövdeli şarapları tercih eden tüketicilerin damak tadına daha uygun olacak gibi..

Dayanamayıp bir şişe daha 2018 CS açtırdık ve peynir/soğuk et tabağı eşliğinde itina ile icabına baktık!

Tesisleri çok ama çok beğendim, samimi sıcacık, gösterişsiz ama son derece şık ve zevkli döşenmiş her köşesine özenilmiş bir yer..4 odaları var.. bir haftasonu kaçamağı için ideal..Hele kışın o şömine önü ve de Pizza için yapılan Odun Fırını ve kış bahçesi son derece çekici geldi!

Plato Narince